Voor 23:59 besteld, volgende dag in huis
{{ items.reduce((tot, item) => item.qty + tot, 0) }}

De boom van al Imaan

Merk : Hadieth Benelux
Referentie : 1521
12,97
Incl. BTW
Op voorraad Morgen in huis
Aantal

“Heb jij niet gezien hoe Allah een vergelijking maakt met een goed woord, dat als een goede boom is, waarvan de wortels stevig in de grond staan, en de takken tot de hemel reiken? Het geeft zijn vruchten in elk seizoen, met de Toestemming van zijn Heer. En Allah geeft gelijkenissen voor de mensheid, hopelijk zullen zij er lering uit trekken.”

(Soerat Ibraahiem: 24-25)

 

Allah heeft een prachtige vergelijking gemaakt tussen de Kalimah van Imaan (de geloofsgetuigenis), die de beste Kalimah is, en een boom die de beste boom is. Deze boom wordt gekenmerkt door nobele eigenschappen: stevige wortels die diep in de grond verankerd zijn, hij groeit en rijpt continu en geeft op elk moment (van de dag) zijn vruchten. Voortdurend stelt hij talrijke profijten en zalige vruchten beschikbaar voor zijn eigenaar en voor anderen.

 

Deze boom bevindt zich in de harten van de gelovigen en is buitengewoon veelzijdig. Hij veranderend naar gelang de eigenschappen die Allah beschrijft. Daarom is het essentieel voor de dienaar om hiervan kennis te vergaren: kennis over zijn eigenschappen, de reden van zijn kracht en bestaan, zijn wortels en vertakkingen. Vervolgens moet men zich inspannen om deze kennis om te zetten in daden.

 

Voorzeker, zijn portie van goedheid, succes en vreugde in zowel dit leven als het Hiernamaals hangt af van hoezeer deze boom geplant is in zijn hart.

 • Uitgebreide omschrijving

  "De Boom van al-Imaan: Fundamenten, Boosters en Profijten" is een uitgave van Hadieth Benelux die draait rondom een Vers uit de Koran waarin Allah het Geloof (al-Imaan) van een Moslim vergelijkt met een sterke boom. Dit werk is een vertaling van een boek van Shaykh 'Abdoer-Rahmaan ibn Naasir as-Sa'diey, moge Allah hem genadig zijn.

   

  Allah zegt: “Heb jij niet gezien hoe Allah een vergelijking maakt met een goed woord, dat als een goede boom is, waarvan de wortels stevig in de grond staan, en de takken tot de hemel reiken? Het geeft zijn vruchten in elk seizoen, met de Toestemming van zijn Heer. En Allah geeft gelijkenissen voor de mensheid, hopelijk zullen zij er lering uit trekken.” Allah heeft de Kalimah (het Woord) van Imaan, die de beste Kalimah is, vergeleken met een boom die de beste boom is. Deze boom is beschreven met nobele eigenschappen: zijn wortels staan stevig in de grond, hij groeit en rijpt continu en geeft op elk moment (van de dag) zijn vruchten. Voortdurend stelt hij talrijke profijten en zalige vruchten beschikbaar voor zijn eigenaar en voor anderen. Deze boom, die zich in de harten van de gelovigen bevindt, is enorm wisselvallig en verandert naargelang eventuele veranderingen in de eigenschappen waarmee Allah hem beschrijft. Aldus dient de dienaar te streven naar kennis hierover; kennis over zijn eigenschappen, de reden van zijn kracht en bestaan, zijn wortels, en zijn vertakkingen. En hij dient zich in te spannen om het in termen van kennis en daad te verwezenlijken. Waarlijk, zijn aandeel in goedheid, succes en vreugde in zowel dit leven als het Hiernamaals hangt af van hoezeer deze boom geplant is in zijn hart.

   

  Shaykh 'Abdoer-Rahmaan ibn Naasir as-Sa'diey, moge Allah hem genadig zijn, is geboren in 'Oenayzah en behoort tot de stam van de Banu Tamiem. De Shaykh was een weeskind dat opgroeide zonder ouders. Voordat zijn vader overleed, drukte hij zijn jonge zoons op het hart om een vroom leven te leiden en hun best te doen om hun leven in te richten naar de Islaam. Hij memoriseerde de Qur´aan op jonge leeftijd en bestudeerde al op jonge leeftijd de werken van de grote klassieke Geleerden en vele verschillende wetenschappen binnen de Islam. Zijn belangrijkste en meest bekende werk is de Tafsier van de Heilige Qur´aan, dat onder Moslims "Tafsier as-Sa'diey" wordt genoemd. Een ander bekend boek, dat uit deze Tafsier is ontleend, is de beknopte uitleg van de Namen van Allah. De Shaykh stierf na een lang ziekbed in het jaar 1376 na de Hijrah (1956).

 • Reviews
  U bent aan het reviewen :
  De boom van al Imaan
  Beoordeling
  Je naam *
  Samenvatting *
  Review *